снимка БулфотоАз съм майка на дете с аутизъм. Активно съм участвала

...
снимка БулфотоАз съм майка на дете с аутизъм. Активно съм участвала
Коментари Харесай

Майка от Системата ни убива: Министър Сачева ни обяви за шпицкоманди

снимка Булфото

" Аз съм майка на дете с аутизъм. Активно съм взела участие в митингите за правата на хората с увреждания през 2018 под надпис „ Системата ни УБИВА “ и в митинга за оставката на Валери Симеонов, поради думите му „ кресливи майки на сякаш заболели деца “.

Аз съм една от „ петте майки “ от НГИ „ Системата ни УБИВА “ и днес отново стачкувам - за оставка на държавното управление. Това го загатвам, с цел да е ясно, че съм станала супер дебелокожа по отношение на обиди (лично към мен или към самодейността в която участвам), опити за операции на общността и обществото, посредством откровени неистини, изкривяване на истината и деформиране на обстоятелства, опити за делене на общността... Тая мръсотия към този момент съм я претърпяла и изобщо и на йота не е трансформирала моите идеали и убеждения. Толкова дебелокожа съм станала, че се развличам откровено с безсилието на властта да ни смаже ", пише Кристина Николаева в обществената мрежа фейсбук, съобщи actualno.com .

Властта, посредством „ острието си “ г-жа Министър Сачева, свика конференция, на която участваха УЖ самостоятелни Неправителствени организации, с цел да кажат какъв брой доста неща са реализирани при 10+ годишното ръководство на Борисов, изключително за хората с увреждания. Колко прекрасен и цветущ е станал живота им и по какъв начин, ето на, всички го виждали това като се изключи „ петте майки “ от „ Системата ни УБИВА “...

И тук госпожа Сачева ни разгласи за „ шпицкоманда “. Ако не знаете какво е това, потърсете в уикипедия. Ще разберете, че Шпицкоманда е специфичен отряд, основан особено за гнет над мирното население в разбунтували се територии. Шпицкомандата се основава от хора със садистични пристрастености, постоянно измежду тях има и престъпни нарушители, убийци и така нататък Мммм, дааа...

Пресконференцията приключи, с думите на госпожа Министърката „ Не системата убива, а омразата “. Веднага във фейсбук се появи рамка за профилна фотография със слоган „ Омразата убива, не системата “, целяща да направи „ крилати “ министерските думи.

И някак си не е изненада, че с тази рамка се накичиха чиновници на МТСП, АСП и сякаш самостоятелни представителни на Неправителствени организации, чиято активност зависи от финансирането им от властта ( а както знаем тя е еднолична). Мммм, даа... не се реализира някак си мечтаният резултат. Последва пародийно присъединяване в утринния блок на БТВ на госпожа Владислава Цолова, ръководител на сякаш без значение Неправителствени организации с Вера Иванова – ръководител на „ Системата ни УБИВА “. Е, тук търсеният резултат от властта освен, че не се реализира, само че и беше противоположен.

Ако си мислите, че властта се е отказала от опитите си да дискредитира „ Системата ни УБИВА “, лъжете се. Сега, същата госпожа Цолова, се е набрала и провежда акция, представяйки я за положителна. Целта на тази акция е ясна. Същността ѝ е следната, изтъквам: “Семействата на деца с увреждания в България не сме единствено с черни тениски, диалогични сме и работим!

Родители- майки, татковци, братя, сестри, баби и дядовци, в случай че за вас чашата е на половина цялостна, продължавайте да изпращате фотоси с цветни облекла!

Когато сме положителни, можем да реализираме доста за децата си и за нас! “

Не, изобщо не ме трогва това, че госпожа Цолова се пробва да покаже, че общността на хората с увреждания е разграничена. Това е нещо обикновено за всяка общественост, другояче щяхме да живеем в „ мракобесие “. Не ме трогва и това, че госпожата се пробва да ни разгласи за „ отрицателни “, като акцентира себе си за „ положителна “.

Това което към момента се пробвам да схващам е, по какъв начин и какво може да накара един родител да гледа на детето си като на „ чаша “, било то цялостна, празна, на половина цялостна, на половина празна.

Защо, бе хора в омразата си към нас сте подготвени да стъпчете достолепието на хората с увреждания и на децата си в частност?!

Ей към такива малоумщини и простотии, още не съм съумяла да стана дебелокожа! Хората с увреждания, включително и детето ми, не са нито полупълни/полупразни чаши, не са и лимони, от които ще си вършим лимонада, не са и касички...

Хората с увреждания са пълноправни жители със същите права като вас, само че имат потребност от поддръжка с цел да упражняват правата си. Просто е. Но към момента не е реалност. Потъпквайки достолепието им, наричайки ги полупълни чаши, надали ще се случи тази поддръжка за която се борим, без значение от цвета на тениската.

Мразете ни, само че не потъпквайте достолепието на хората с увреждания! "

Тя илюстрира поста със фотография на сина си в Народно събрание, облечен с тениска на „ Системата ни УБИВА “. Тази тениска е знак... и да, не е за всеки, написа още майката.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР